Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВСамият нападател от случая във Виена

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВСамият нападател от случая във Виена
Коментари Харесай

Николай Коев за терора във Виена: Да убиеш човек е много долно и мерзко, далеч смем от решаването на проблема с тероризма

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Самият нападател от случая във Виена е израснал в Австрия, т.е. изключвам теорията той да се е радикализирал още в детството си, още повече че той е 20-годишен. Бих отнесъл неговото държание по-скоро към вторична радикализация. Нека напомним, че нападателя е бил 22 месеца в австрийски затвор и е пуснат предварително. Обвиненията против него са били, че се е готвил да се причисли към редиците на Ислямска страна. Така че явно той вторично се е радикализирал. Самият акт е ужасяващ. Човешкият живот е скъп и да убиеш човек, значи да разбиеш една цяла галактика, а това е доста мерзко и долно. 

Това разяснява в ефира на бТВ Николай Коев, някогашен сътрудник на Българска телеграфна агенция в Скопие. 

специалистите по битка с тероризма би трябвало да отчетат, че всички религии, отношението към тях би трябвало да е доста внимателно и деликатно. Не поддържам и държанието на френския преподавател, който е показвал на децата карикатури на Мохамед, тъй като това наранява възприятията на мюсюлманите, а още по-лошого е, че такива неща се употребяват като мотив от радикалистите, с цел да задействат своите кафези в Европа. Така че би трябвало да бъдем доста толерантни, уточни той.

Виена към този момент години наред се дефинира като най-хубавия град за живот, в който няма нито етническа, нито верска непоносимост. Там хората живеят доста добре. Но може би тъкмо по тази причина се удря там, тъй като се преследва резултата на страха. Страхът е ужасяващ, когато стартират да се повтарят тези терористични актове, разяснява Коев. би трябвало да се направи доста деликатна оценка, което се случва, да се изолират обособени прояви, които могат да се възприемат като провокация и да се експлоатират от радикални екстремисти. 

Ние сме надалеч от решаването на казуса с тероризма. Пътят е дълъг и неравномерен, само че би трябвало да се направи една сериозна крачка, преосмисляне, само че да стигне до някакво единодушие, уточни той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР